krämig pepparkaksglass!

Gókväll i stugan!! 🙂

Nu ska du få ett väldigt enkelt och otroligt gott glassrecept! Förutom smaksättningen, så består receptet av endast TVÅ ingredienser! Glassen blir oerhört krämig, ingen glassmaskin behövs och man behöver inte röra om i glassen var tjugonde minut! Glassen blir sååå god! Jag serverade glassen i muffinsformar. Väldigt fint tycker jag och det blir inte så mycket disk och det är ju ett plus. 🙂 När vi hade julmys med jobbet, så bjöd min arbetskamrat på pepparkaksglass i sådana här formar. Tack för tipset! 🙂 Hon har fått grundreceptet av mig, hihi. 😉 😀
Men nu får du ta och testa receptet! Här kommer det:

IMG_5846

Ca 1 liter

Ingredienser:

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
  • 100-150 g pepparkakor, grovt krossade

Andra förslag på smaksättning är:

  • Smarties och kolasås
  • Daim
  • Turkisk peppar
  • Hallon och chokladpuffar
  • Lemon curd

Gör så här:

1. Vispa grädden fluffigt i en skål, tills mjuka toppar bildas. Den ska inte vispas för hårt.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda noga. Den kondenserade mjölken ska inte kokas.

3. Rör ner de krossade pepparkakorna i glassmeten.

4. Häll glassmeten i en brödform, ca 1 1/2 liter eller i pappersformar som jag gjorde. (Se bilderna). Strö lite krossade pepparkakor på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen ett par timmar tills den är genomfryst. Jag ställde pappersformarna i en kakburk som jag ställde i frysen.

5. Ta fram glassen en stund före servering.

 IMG_5845          IMG_5843

Njut!

This entry was posted in Glass.