En väldigt god kladdkaka

Hej!

Jag vet, så här lång tid får det inte gå mellan gångerna som jag bloggar!! Men tiden bara springer iväg!! Den här kakan som ni ska få receptet på nu, tog jag med mig till jobbet och bjöd arbetskamraterna på. Den fick ett högt betyg ;), så ni ska absolut testa att baka den! Här kommer receptet:

lånad bild

Det här behöver du för att baka kladdkaka :

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4-5 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 150 gram smält smör
  • 1 burk med karamelliserad mjölk (eller kondenserad sötad mjölk som kokat i tre timmar)

Garnering :

  • 200  gram mjölkchoklad
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 150 gram puffar (Polly Puffar eller Kinasnacks)

Jag hade Kinasnacks. Hade gärna velat testa med polly puffar sea salt, men det fanns inte på Willys när kakan bakades.

Gör så här:

1. Den karamelliserade mjölken hittar ni i de flesta affärerna vid bakprodukterna, annars går det bra att koka egen. Om du använder dig av kondenserad mjölk så ta bort pappret runt och koka den oöppnade konservburken i en stor gryta med mycket vatten, vattnet ska hela tiden täcka burken. Efter att den kokat i tre timmar kyler du ner burken. Detta moment kan förberedas redan dagen innan, förvara den kokta burken i kylskåp sedan.

2. Nu kan du börja med kladdkakan: Ställ ugnen på 175 grader.

3 . Smält smöret och låt svalna något.

4. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.

5. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter.

6. Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten.

7. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet.

8. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner kinasnacks och bred den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.

9. Servera med lättvispad grädde!

Njut!

 

Receptet och bilden har jag lånat härifrån: http://www.jennysmatblogg.nu/