Gooey pecan coconut chocolate brownie cookies

Heeej! I´m back!

Häromdagen hittade jag ett recept som jag blev väldigt sugen på att testa, vilket jag oxå gjorde.  I helgen tog jag med kakorna till jobbet, det uppskattades, som vanligt! 😉 Jag fick väldigt fina kommentarer, vilket jag blev sååå glad över! 🙂 Dessa kakorna har typ världens längsta namn, Gooey pecan coconut chocolate brownie cookies. 🙂 Enligt receptet ska man använda AKO, mjuk kola, men det fanns inte i affären när jag handlade, så jag köpte Werther´s original kola i stället. Jag gjorde dubbel sats och fick runt 17 stycken. I receptet står det att det blir ca tolv på en enkel sats. Mina blev kanske lite större :).

IMG_4958

Cookie, ca 12 st

  • 120 g mörk choklad, hackad och smält (jag använde 44 %-ig)
  • 1 msk smör
  • 1 ägg
  • 0,6 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 0,6 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver

Topping:

  • 2 påsar AKO, mjuk kola
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl valnötter, hackade
  • 1,5 dl kokosflingor

Garnering:

  • 50-75 g mörk choklad (minst 60%), hackad och smält (jag använde 44 %-ig)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Hacka chokladen och värm den tillsammans med smöret i mikron i 25 sek. intervaller.
Rör om lite då och då, men lämna den aldrig! Fortsätt tills allt har smält.

3. Blanda vetemjöl med bakpulver i en skål.

4. Vispa ägg, strösocker och vaniljpulver i en
annan skål med elvisp. Tillsätt chokladblandningen och vispa så att allt blandas.
Tillsätt till sist mjölblandningen, blanda försiktigt.

5. Ställ skålen i kylskåpet så att smeten får stelna lite grann, ca 10 minuter.

6. Klicka ut lite större bollar med en matsked på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på ett galler.

Toppingen:

8. Hacka nötterna och värm kolorna tillsammans med grädden i mikron, se ovan! Värm
det tills allt har smält och rör om tills allt har blandats. Tillsätt nötterna och
kokosflingorna. Spritsa ut fyllningen på kakorna.
Jag spritsade inte på min topping utan jag lade på toppingen med en sked.

9. Låt stelna något innan du garnerar kakorna.

Garnering:

10. Hacka chokladen och värm den i mikron, se ovan! Spritsa ut chokladen på kakorna.
Färdig för att äta! Förvaras i en tät burk med lock.

IMG_4953

Receptet hittade jag här: http://arstidsboden.blogspot.se/