Vaniljrutor i långpanna

Hellooo i stugan! 😀

Här kommer ännu ett recept på en långpannekaka, vilket är sååå bra när man ska baka till många! Hur många det blir beror på hur stora kakor du vill ha. 😉 Den här kakan gick hem på jobbet kan jag säga. Typ ALLA ville ha receptet! 😀 Lova att du testar! 😉 Receptet kommer här:

IMG_7077

 Ingredienser:

  • 500 g smör
  • 10 dl vetemjöl
  • 4 dl strösocker
  • 4 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver

Fyllning:

  • 4 ägg
  • 2 dl kesella
  • 5 dl crème fraiche
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker

Garnering:

  • florsocker

Gör så här:

1.Sätt ugnen på 200 grader.

2. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare.
Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper.

3. Fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.

4. Smula resten av degen ovanpå fyllningen.

5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min.

6. Pudra över florsocker precis före servering.

Tips! Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar. Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.

IMG_7078

Receptet hittade jag här: hemmetsveckotidning.se