Gókvällen!
Här kommer ett recept på något riiiktigt gott!
Trots att det är några moment som ska göras och det tar lite tid, så är de INTE svåra att göra! 🙂
Så om du någon gång har tänkt att det skulle vara kul att prova på att baka
biskvier, men att det har känts för svårt, så tänk om och gå ut i
köket och baka, NU! 😉 Receptet kommer här:
10 eller 20 stycken beroende på hur stora du vill ha dem! Det brukar bli cirka 10 stycken när jag gör dem. 🙂
Ingredienser
Mandelbottnar:
- 200 g mandelmassa
- 1 äggvita
- 1/2 dl socker
Fyllning:
- 150 g smör
- 1,5 dl florsocker (90 g)
- 1 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 äggula
- 1,5 dubbeldajm (dvs. 3 bitar)
- 150 gram mjölkchoklad
- 1/2 dajm till dekoration
Gör så här:
1. Riv mandelmassan och blanda ihop med socker och äggvita.
2. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt.
3. Grädda i 175 grader, ca 20 minuter tills de fått en fin färg.
4. Vispa ihop smör, florsocker, kakao, vaniljsocker och äggula (med elvisp).
5. Hacka dajmen grovt och vänd ner i smeten.
6. Bred på fyllningen lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna.
7. Ställ in i kylen på stelning.
8. Smält chokladen. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig
choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration, innan chokladen stelnar.
Förvara biskvierna i kylen. Det går även bra att frysa dom!
Njut!
Receptet kommer lite härifrån: http://www.femme.se/jennysmatblogg/
och lite härifrån: http://www.bloggbubblan.se/dajmbiskvier/83943.htm