Dajmbiskvier

Gókvällen!

Här kommer ett recept på något riiiktigt gott!
Trots att det är några moment som ska göras och det tar lite tid, så är de INTE svåra att göra! 🙂
Så om du någon gång har tänkt att det skulle vara kul att prova på att baka
biskvier, men att det har känts för svårt, så tänk om och gå ut i
köket och baka, NU! 😉 Receptet kommer här:

IMG_5565

10 eller 20 stycken beroende på hur stora du vill ha dem! Det brukar bli cirka 10 stycken när jag gör dem. 🙂

Ingredienser

Mandelbottnar:

  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl socker

Fyllning:

  • 150 g smör
  • 1,5 dl florsocker (90 g)
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1,5 dubbeldajm (dvs. 3 bitar)
  • 150 gram mjölkchoklad
  • 1/2 dajm till dekoration

 Gör så här:

1. Riv mandelmassan och blanda ihop med socker och äggvita.

2. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt.

3. Grädda i 175 grader, ca 20 minuter tills de fått en fin färg.

4. Vispa ihop smör, florsocker, kakao, vaniljsocker och äggula (med elvisp).

5. Hacka dajmen grovt och vänd ner i smeten.

6. Bred på fyllningen lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna.

7. Ställ in i kylen på stelning.

8. Smält chokladen. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig
choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration, innan chokladen stelnar.

Förvara biskvierna i kylen. Det går även bra att frysa dom!

Njut!

IMG_5561

Receptet kommer lite härifrån: http://www.femme.se/jennysmatblogg/
och lite härifrån: http://www.bloggbubblan.se/dajmbiskvier/83943.htm

This entry was posted in Kakor.