Tårtfyllning

Hej!

När min syster fyllde 24 år gjorde jag en tårta till henne.
Jag kan säga att den blev godkänd med råge! =)
Jag hade två fyllningar i den. Recepten kommer här:

Hallonmousse

Ingredienser:

  • 4 gelatinblad
  • 225 g hallon
  • ½ dl socker
  • 1 msk vatten
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

2. Lägg hallon, socker och vatten i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.
Mosa hallonen mot kanten, så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt.

3. Passera hallonen genom en sil och försök få ut som så mycket ”saft” som möjligt ur hallonen.
Till slut ska det bara vara fröna kvar.

4. Ta upp gelatinbladen ut vattnet och krama bort vätskan. Lägg dem i hallonen och rör om
tills gelatinet löst sig. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

5. Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan ner hallonen i grädden tills allt är blandat.
Nu är moussen färdig, men låt den vila i kylen någon timme, så att den stelnar till lite.

 

Daimfluff

Ingredienser:

  • 3 dl vispgrädde
  • 180-200 g daim

Gör så här:

1. Värm grädden på spisen. OBS! Grädden får EJ koka!
Lägg i daim och rör om tills den smält.
Det tar ett bra tag innan det hårda har smält.

2. Tag av från spisen och sätt kallt, minst fem timmar, men gärna över natten.
När grädden är riktigt kall vispar du med elvisp som vanlig grädde tills det
blir tjockt och fluffigt.

Ninnistarta

 

Hittade båda recepten här: www.bliminjast.se

This entry was posted in Tårta.