Kokoskaka

Hejsan svejsan!

Här kommer ett recept på en kaka som bara är sååå god. Den brukar bli väldans populär. Min syster har bett mig att baka den till ett antal kalas! 🙂 Att det är en kaka som bakas i långpanna är ju bara ännu bättre, då den räcker till många! 🙂 Det är en slags kladdkaka med kokosglasyr. Har haft receptet länge, så kommer tyvärr inte ihåg var jag hittade det. Receptet kommer här:

IMG_3154

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 150 g rumsvarmt margarin (jag brukar köra det i mikron några sekunder)
  • 6 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 200 g kokosflingor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 75 g margarin

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa först ägg och socker.

3. Vispa sedan ner margarin, siktad kakao, vaniljsocker och salt, rör slutligen i mjölet.

4. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna, men inte ända ut i kanten.

5. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.

6. Gör under tiden glasyren. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme, ca 5 minuter.

7. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 min eller tills kakan blivit ljusbrun.

8. Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs i lagom stora bitar.

Kakan kan serveras med grädde om man vill!