Tryffelkaka på kladdkaksbotten

Gókväll!

Idag kom svärmor förbi på söndagsmiddag. Jag gjorde en tryffelkaka på kladdkaksbotten till efterrätt. Jag serverade den med vispad grädde. När man gör botten till kakan blandar man alla ingredienser i kastrullen, vilket innebär mindre disk! =) Gött, eller hur! 😉 Här kommer receptet:

IMG_2989

Ingredienser:

Botten

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl

Tryffel

  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 100 g mörk choklad (70%) (Jag använde fazer mörk choklad).
  • 100 g mjölkchoklad

Gör så här:

1. Smält smöret.

2. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker.

3. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.

4. Smöra en form på 24 cm. Häll i smeten och grädda kakan i ca 18 min i 175 gr.

5. Gör tryffeln. Koka upp grädden, tag av ifrån plattan och rör ner chokladen och till sist smöret.

Häll tryffeln på den lite avsvalnade kakan. Låt stelna i kyl, gärna i några timmar.

IMG_2987

Receptet hittade jag här: http://www.femme.se/bakverkochfikastunder