Elenors KitKat-tårta

Hejsan svejsan!

Nu har jag inte bloggat på väääldigt länge, så nu var det verkligen dags! När jag fyllde år förra året gjorde jag en kitKat-tårta. Den hade jag sett ut långt innan och jag ville verkligen prova att göra en sådan! =) Jag köpte en tårtbotten och fyllde den med glasskräm och marabou apelsinkrokant-fluff, spacklade tårtan med smörkräm. Jag hittade en billigare variant av kitKat på Willys och på tårtan ligger det massa smarties. Här kommer recepten på fyllningarna:

IMG_2792

IMG_2794

Glasskräm

1 lager

Ingredienser:

  • 2 dl mjölk
  • 5 msk marsanpulver
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här:

1. Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm.

2. Ställ in i kylskåpet några minuter för att stelna.

3. Vispa grädden.

4. Rör ihop vaniljkrämen och den vispade grädden.

Det här receptet finns på flera ställen på nätet, det här är ett utav dem: http://bakgladje.blogspot.se

 

Marabou apelsinkrokant- fluff

Ingredienser:

  • 3 dl vispgrädde
  • 180 g marabou apelsinkrokant

Gör så här:

1. Hetta upp grädden i en kastrull, den får ej koka!

2. Tag av kastrullen och smält ner chokladen.

3. Kyl ner den i kylskåp i minst 6 timmar, gärna över natten.

4. Vispa upp till fluff med elvisp.

Räcker till ett lager fyllning i en tårta på 24 cm.

IMG_2494

IMG_2793