Tekakor

Gókväll!

Äntligen är det fredag och ledig helg! 🙂 När jag hade en smyckenvisning här hemma förra veckan, bjöd jag bland annat på tekakor. Jag tycker att det är mycket roligare att bjuda på hemmabakat bröd och kakor. Vill helst inte köpa! 🙂 De här tekakorna var inte alls svåra att göra. Receptet kommer här:

IMG_2688

Ingredienser:

  • 100 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • Ca : 10- 12 dl vetemjöl special

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.

2. Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt.

3. Häll i mjölet, lite i taget – tills degen släpper från kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter.

4. Låt jäsa i cirka en 15 minuter.

5. Dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.

6. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

 

Receptet hittade jag här: www.femme.se/jennysmatblogg/

 

This entry was posted in Bröd.