Snickerskladdkaka

Hej!

Hoppas att ni har en fin helg! Det har jag! När vi hade gäster på besök för några veckor sedan, passade jag på att testa ett nytt recept. Det finns sååå många recept som jag vill prova!! 🙂 Jag gjorde en snickerskladdkaka. Gästerna godkände den och tyckte att den var väldans god! Jag kan bara hålla med dem. 🙂 Ta och prova detta! Receptet kommer här:

Detta är en dubbelsats. Du behöver en form på 26-28 cm. Jag halverade receptet och använde en form på ca 22 cm. Om du använder formen på 22 cm, måste du halvera gräddningstiden! Kakan ska inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den, då den kommer stanna till sig efter ett par timmar i kylskåpet.

IMG_2659

 

Ingredienser:

  • ströbröd och smör till smörjning av form
  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 8 msk kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 200 gram smält smör
  • 1 förpackning med center/plopp
  • Garnering : 2 dl salta jordnötter +  200 gram mjölkchoklad
  • Vispgrädde eller glass till servering (Jag serverade glass till).

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret till smeten. Låt svalna.

3.Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.

4. Bred ut i den smorda och bröade formen   , tryck sedan i alla plopp-
och grädda sedan  i mitten på ugnen i ca 30 minuter
( halverar ni receptet så blir det kortare gräddningstid , den ska vara lite lös i mitten )

5. Under tiden smälter du mjölkchokladen över ett vattenbad och rör ner jordnötterna.
Fördela sedan detta på kladdkakan och ställ den kallt minst  2 timmar innan servering.

 

IMG_2660

 

Receptet hittade jag här: www.femme.se/jennysmatblogg/