Sega mintrutor

Gokväll!

Här kommer ett recept på en kaka som man bakar i långpanna,
vilket är smidigt om man ska bjuda många eller bara vill ha många själv! 😉

Ingredienser:

  • 200 gram smör
  • 4 ägg
  • 5 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 8 msk kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 påse med mariannegodis (sådan med papper)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Smält smöret på svag värme och låt svalna.

3. Vispa socker och ägg poröst, vänd sedan i smöret.

4. Mixa mariannegodisarna till pulver och rör ihop detta med de övriga torra ingredienserna.

5. Rör ner de torra ingredienserna (vispa inte) i smeten och blanda försiktigt om till en slät smet.
Häll sedan upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper.

6. Grädda i mitten på ugnen i ca 30 – 35 minuter.

Kakorna är goda att äta kalla. Kan tas direkt från frysen och behöver bara tinas i någon minut.

Segamintrutor

Receptet hittade jag här: www.femme.se/jennysmatblogg/

Tårtfyllning

Hej!

När min syster fyllde 24 år gjorde jag en tårta till henne.
Jag kan säga att den blev godkänd med råge! =)
Jag hade två fyllningar i den. Recepten kommer här:

Hallonmousse

Ingredienser:

  • 4 gelatinblad
  • 225 g hallon
  • ½ dl socker
  • 1 msk vatten
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

2. Lägg hallon, socker och vatten i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.
Mosa hallonen mot kanten, så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt.

3. Passera hallonen genom en sil och försök få ut som så mycket ”saft” som möjligt ur hallonen.
Till slut ska det bara vara fröna kvar.

4. Ta upp gelatinbladen ut vattnet och krama bort vätskan. Lägg dem i hallonen och rör om
tills gelatinet löst sig. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

5. Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan ner hallonen i grädden tills allt är blandat.
Nu är moussen färdig, men låt den vila i kylen någon timme, så att den stelnar till lite.

 

Daimfluff

Ingredienser:

  • 3 dl vispgrädde
  • 180-200 g daim

Gör så här:

1. Värm grädden på spisen. OBS! Grädden får EJ koka!
Lägg i daim och rör om tills den smält.
Det tar ett bra tag innan det hårda har smält.

2. Tag av från spisen och sätt kallt, minst fem timmar, men gärna över natten.
När grädden är riktigt kall vispar du med elvisp som vanlig grädde tills det
blir tjockt och fluffigt.

Ninnistarta

 

Hittade båda recepten här: www.bliminjast.se

Mitt första inlägg

Förra veckan när jag hade Tupperware party, bjöd jag på Grahamsrutor och Kladdig Dulche De Leche Brownie. Både brödet och kakan uppskattades! En av gästerna frågade om jag inte hade någon blogg, hon ville gärna ha recepten. Den frågan, men oxå lite funderingar innan, gjorde att den här bloggen startades. Jag älskar verkligen att baka, love to bake, så varför inte lixom! =) Min man är superduktig på hemsidor, så han fick hjälpa mig. Det här är mitt första av många inlägg! Enjoy!

 

Grahamsrutor för nybörjare

Receptet gäller för 30 st

Ingredienser:

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten 37°
  • 25 g Svenskt Smör från Arla
  • 1 12 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg lätt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 12 dl vetemjöl

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt rumsvarmt smör, salt, honung, kvarg och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Jäs under bakduk ca 40 min.

Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker plåten. Skär degen i rutor med en vass kniv. Låt degen jäsa övertäckt ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Receptet kommer från www.arla.se


Kladdig Dulce de Leche Brownie

16 bitar

Ingredienser:

1 burk kondenserad sötad mjölk
  • 235 gram smör, rumsvarmt
  • 4 dl socker
  • 4 st ägg
  • 0,75 dl ljus sirap
  • 2 dl kakao
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 nypa salt

Gör så här:

1. Börja med dulce de leche, den kan du med fördel göra dagen innan.
Koka burken med kondenserad mjölk i vatten i ca 2,5 timma,
burken ska hela tiden vara helt täckt av vatten.
Fyll på med mer hett vatten om det behövs.
Låt burken svalna i rumstemperatur och ställ sedan in i kylskåpet över natten.
OBS! Ta bort pappret runt burken innan du börjar koka.

2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en fyrkantig form med höga kanter med bakplåtspapper, smöra bakplåtspappret med smör.

3. Vispa samman rumsvarmt smör med sockret till en vit och krämig massa. Sikta ner kakao, och blanda ner sirap och salt, vänd samman allt till en jämn smet.

4. Kläck ner ett ägg i taget och sikta till sist ner vetemjölet. Vänd tills allt blandat sig väl.

5. Fyll formen med smet och klicka sedan ut dulce de leche-krämen i chokladsmeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45-50 minuter. Kakan ska vara ” lätt dallrig” i mitten när du tar ut den.Om du tycker att kakan börjar se för mörk ut i kanterna kan du lägga ett bakplåtspapper över kakan de sista minuterna.

Låt svalna på galler.

Servera som den är eller med lättvispad grädde.

Receptet kommer från madebymaryblogg.blogg.se

More to come…